Hvordan bruke ‘Story’ til å nå flere

Instagram og Facebook tilbyr uendelige muligheter for bedrifter og organisasjoner å nå ut til flere. Du kan lage egne ads eller fremme de innleggene med rimelig spesifikke avgrensninger basert på alder, geografisk område, interesser osv. Verktøyene finnes og mye handler om å investere i gode og profesjonelle fremstillinger.

Hver dag publiseres over 60 millioner bilder bare på Instagram, og plattformen har over 800 månedlige brukere. Potensialet er enormt, men få vet å bruke dem rett. En av de virkelig gode tipsene er å bruke ‘Story’. Det er materiale som er lett tilgjengelig for brukeren og som bare er tilgjengelig i en kort periode. På den måten skaper en en interesse hvor hver nye story kommer opp og kan sikre at brukeren får noe nytt.

Mange bruker stories på måter som gjør at en raskt mister interessen, men med litt hjelp kan en heve kvaliteten noen hakk. Under kommer tre korte tips til deg som ønsker å gjøre litt mer ut av Story-funksjonen.

En enkel fil gjort klar for My Story på Instagram og Facebook
  1. Slow motion-funksjon.

På de nyere iPhonene er det lagt inn en funksjon som heter «Slow Motion» ved opptak med kamera. Ved å bruke denne funksjonen vil filmen ikke bare komme i sakte film, men enda viktigere er at den gir muligheten for jevne bevegelser. For å gjøre det enda bedre er det lurt å sikre at du tar opp Slo-mo med høyest antall bilder i sekundet. Ved å gå på innstillinger > Kamera, kan du stille inn antall bilder i sekundet. Still den gjerne inn på 240 fps (er ofte innstilt på dette automatisk). Og når du først er der, still inn vanlig opptak til enten 1080p HD med 60 fps eller, om du vil fyre opp oppløsningen, 4K med 30 fps.

I Slo-mo kan det være nyttig å finne et objekt som du fokuserer på og som er fremme i bildet. Prøv deg gjerne frem med både raske og rolige bevegelser. Det viktigste er at det er jevne bevegelser og at du får tid til å se at det er bevegelse i bildet.

2. iMovie – din beste venn.

Med din iPhone følger redigeringsprogrammet iMovie. Det er et enkelt og intuitivt program som har en rekke standardinnstillinger du kan bruke når du lager film. Ved å velge de klippene du ønsker fra starten av, er det storsett det å klippe dem til som tar tid (men det trenger ikke å være særlig tidkrevende). Ved redigering legges filmene gjerne inn i et vanlig skjerm format. Jeg lar dem ligge urørt når jeg klipper, men når jeg er fornøyd med klippingen og lengdene på filmene, roterer jeg bildene ved bruk av to fingre slik at de passer formatet for Story-funksjonen og fyller ut mobilskjermen.

Ved klippingen tilpasser jeg dem til lydfilen. Du kan enten velge de medfølgende sporene, eller så kan du bruke Facebook sin soundcollection, Youtube Audio Library, eller andre lyd-tjenester (P.S. sjekk bruksvilkårene). Det ligger også en rekke filter som en kan sette direkte på enkeltklipp eller over all video. Videoene i dette innlegget bruker bare filter og lydspor som følger med iMovie.

Når videoen er ferdig er det bare å eksportere og lagre i bilder. Jobben er likevel ikke helt ferdig. For ved eksport er den rotert slik at den kan fylle skjermen, men ligger likevel feil vei. Derfor må en trykke på rediger/edit > … > iMovie og så rotere bildet i riktig retning med to fingre før en lagrer endringene.

3. Instagram og Facebook Stories

Det siste tipset er å bruke filmene i storien på Facebook og Instagram. Story er noe som bare varer en begrenset periode og som sikrer brukeren at det en klikker på er noe nytt og midlertidig. Dessuten ender Stories helt øverst i brukerens/følgerens feed.

Når en bruker story-funksjonen er det også lurt å bruke de vertøyene som finnes. Tag gjerne mennesker og organisasjoner som storien omhandler (avklar dette på forhånd) og legg gjerne inn sted. På den måten kan en nå ut til flere.

Det var tre korte tips, men du skal få et ekstra. Ha det gøy med filming og redigering, og prøv deg frem. Alt mulig kan bli morsomt om en bare prøver.

Det er enkelt å lage gode filmer til Instagram og Facebook, men det viktigste er at du har noen å gjøre det morsomt sammen med. Mennesker som gir litt ekstra av seg selv og deler ut smil, løfter alltid produktet
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s