De Usynlige

Sommeren er nesten over. For mange betyr det at en kan se tilbake på mange flotte festivaler, stevner, leirer, konserter og møter. Til de øyeblikkene som varer.De som muliggjør disse fantastiske øyeblikkene er mange, men en god del av dem er usynlige.

Publisert i Dagensdebatt

Jeg husker under en konsert jeg spilte. Bandet ble av kotyme takket og nevnt med navn. Jubelen var varm og takknemlig, men så skjedde det noe. “På lyd og lys…”, ble det sagt. Lysmannen slo av alt lyset så det ble bekende mørkt. Latteren fosset frem i det lyset kom tilbake, og applausen ble tatt til nye høyder. Det var første gang jeg hørte at lyd- og lysteknikkere ble takket for den enorme innsatsen de la ned, og publikum elsket det.

Det er mange som jobber i det usynlige og som vi ikke legger merke til. Jeg husker at jeg sa til en lydtekniker at vi hadde ikke hørt noen ting om hun ikke var der. Da forklarte hun meg at det alltids fantes folk som kunne få lyd så en ble hørt. Det som var utfordringen hennes var å ikke bli lagt merke til. “Dersom jeg gjør jobben min, tenker du ikke over at jeg er her. Men dersom jeg ikke gjør jobben min, vil jeg raskt møte letende blikk”.

Slike tjenester hvor usynlighet vitner om dyktighet, gjelder for mange tjenester i Kristen-Norge. Samtidig er det dem som beveger seg i kulissene som muliggjør alle arrangementer som foregår på sommeren. Tenk hvor mange gode øyeblikk som skapes av villige lydteknikere, lysteknikere, fotografer, grafikere, tekstforfattere, it-teknikere, administrative stillinger, kokker, kjøkkenarbeidere, vaskehjelper, resepsjonister, osv. Vi har mye å takke dere for, for det er dere som muliggjør de uforglemmelige øyeblikkene.

Fra alle oss festival-, stevne- og møtedeltakere, tusen takk til deg som gjør det hele mulig.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s