Slik fikk vi 3 saker på 1 dag!

Et av de mest ønskede egenskapene til en marked- og kommunikasjonsavdeling er å kunne selge sakene sine til media. Det er ikke alltid enkelt, men noen ganger lykkes en. Den siste arbeidsdagen lyktes vi med 3 saker på 1 dag i samme avis. Dette er hvordan vi gjorde det.

Ha en god sak

Uansett hva du skal selge, så sørg for at du har en sak som er av interesse for flere en deg selv. I vårt tilfelle var det en sak om vår julekampanje for å kampen med å bekjempe antisemittisme, som hadde utløst flere antisemittiske og hatefulle ytringer. Det er av allmenn interesse.

Skriv et debattinnlegg

Vi hadde en god sak, og jeg visste at den kunne bli frontet gjennom et debattinnlegg. Det var naturlig å skrive det til den avisen som vi hadde hatt disse annonsene i, nemlig Dagen. Jeg sendte det inn og sa at vi også var interessert i å gjøre et tilhørende intervju. Jeg mottok telefonen neste dag.

Be om intervju/ si ja til intervju

Jeg hadde altså sagt at jeg gjerne stilte til et intervju om de ønske å lage en sak. I tillegg ble jeg ringt dagen etterpå for å kommentere en annen sak. Selvsagt takket jeg ja og kommenterte så tydelig jeg kunne. Deretter ba jeg om sitatsjekk og sa at jeg skulle svare med en gang jeg fikk det. Det gjorde jeg. Dermed var det blitt 3 saker på 1 dag på Dagen.no.

Det er selvsagt en rekke tilfeldigheter som også spiller inn på at vi fikk alle disse sakene, men det viktigste er likevel å gjøre et god forarbeid, være frimodig og stille opp. Dermed fikk vi mye synlighet. Det eneste som manglet var en tydelig annonse samtidig. Det får bli neste gang.

Les sakene her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s