Podkast på topp 50 innen Historie

Jeg hater å produsere noe som jeg vet at kan få frem det verste i folk. Likevel er det akkurat det jeg har gjort denne høsten.

Kirkens historie overfor jøder

Denne høsten har jeg fått jobbe med et svært vanskelig tema. Jeg har jobbet med antisemittisme på mange ulike arenaer, ikke minst gjennom å produsere en podkast som ser nærmere på forholdet mellom kirken og jøder.

Det er ikke tvil om at den verdensvide kirke har påført det jødiske folk mye lidelse. Den har skapt og formidlet vrangforestillinger om dem, og den har ført korstog og pogromer mot denne minoriteten. Hvordan kan vi snakke om det på en god måte? Hvordan kan vi ta et oppgjør med fortiden? Vel, først må vi begynne å snakke om det.

En ny podkast

I den nye podkastene ‘Kirken og jøder’ har Rolf Gunnar Heitmann tatt en samtale med syv forskere/fagpersoner innen antisemittisme og antijudaisme, med særlig fokus på forholdet mellom kirken og jøder. Etter 1 uke klatret den inn på topp 50 lista på Apple Podcast innen historie. Det er vi svært fornøyd med.

Episodene tar et oppgjør med mange av de fordommene, forestillingene og handlingene som faller innenfor begrepet antisemittisme. Det er det vel verdt å få med seg.

Møter også fordommene på Facebook

Baksiden med å utfordre slike gamle fordommer og vrangforestillinger, er at vi også ser at enkelte tar disse fordommene i forsvar i sosiale medier. En person har skrevet av vi er blitt ‘jødenes papegøyer’ og en annen har gått i forsvar og sagt at ‘jødene drepte Jesus’ og at det er det som står i Bibelen. Det er en uttalelse som kommer som motsvar til en episode hvor en professor i NT viser hvordan slike fordommer ikke har belegg i teksten eller i konteksten.

Det sier noe om hvor viktig en slik podkast er, og hvor viktig det er å snakke om det.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s