Boka er klar!

«En utrolig god og brukervennlig bok, som jeg tror kan være en god hjelp for mange ungdommer. Skulle gjerne brukt den med ungdommene mine selv».

Benjamin Lind Borgersen, Ungdomspastor i OKS Romerikskirken

Har du noen gang sovnet med Bibelen på fanget? Det har jeg, og mange med meg. Og vet du hva, det er helt i orden. Samtidig tror jeg at det finnes måter å gjøre lesning av Bibelen til noe av det mest spennende en kan gjøre. Derfor fikk jeg med meg syv andre skribenter til å skrive bok om akkurat det. Det ble til boka ‘9 spørsmål fra unge om Bibelen’.

Få leser, men mange ønsker det.

I følge en undersøkelse om lesevaner i Bibelen, så eier over 67% av den norske befolkningen en Bibel. Likevel er det svært få som leser i den. Bare 15% av disse leser bibelen minst én gang månedlig. Den andelen inkluderer dem som får opplest bibeltekster i gudstjenester.

I en undersøkelse som vi gjorde i forprosjektet av denne boka ser vi den samme tendensen. De fleste oppgir at de leser sjeldent i Bibelen. Årsakene de oppgir er forskjellige, men det er to forklaringer som går igjen hos alle respondentene. Den første er at Bibelen er vanskelig å forstå. Den andre er at Bibelen er kjedelig. Samtidig oppgir majoriteten av de spurte at de ønsker å lese oftere i Bibelen.

Hvordan kan en løse den utfordringen?

«Ungdommer er nysgjerrige på tro, det viser spørsmålene i denne boken. De trenger å oppleve at de er med og får reflektere selv. I denne boken blir kunnskapen og resonnementene presentert på en lettfattelig måte med rom for undring. Ungdommer trenger bøker som denne»!

Brage Molteberg Midtsund, Forfatter og digitalprest i Borg Bispedømme

Ikke svar, men spør

For å finne ut av hva det er som er vanskelig eller kjedelig, ba vi respondentene oppgi hva de syntes var vanskelig med å lese i Bibelen. Svarene var svært mangfoldig, men det utpekte seg noen aspekter som gikk igjen ofte. Vi omformet dem til spørsmål og spurte noen av de dyktigste skribentene vi kjenner i kristennorge, om de ville forsøke å reflektere omkring disse spørsmålene. Det var spørsmål som ‘er Bibelen kvinnefiendtlig?‘, ‘var Jesus uenig med Paulus?‘, ‘Hva er greia med Det nye testamentet?‘, ‘har Gud en plan med mitt liv?‘, osv.

Vi må være ærlige å si at vi er overrasket over hvilke spørsmål som gikk igjen. Vi hadde nok forventet spørsmål som var mer rettet mot det ondes problem eller andre mer klassiske spørsmål innen apologetikk. Slik var det slettes ikke. Det ondes problem dukket riktig nok opp, men det var ikke blant de ti hyppigst stilte spørsmålene i vår lille undersøkelse med 96 respondenter.

«Oversiktlig – enkelt å få overblikk og å finne fram. Overkommelig – konsise tekster som tar deg til essensen uten for mange ord. Overbevisende – gir gode svar som leder i riktig retning. Les for livet!» 

Daniel Sæbjørnsen, pastor og leder for Preach.no

Boka kan forhåndsbestilles

Boka tar i hovedsak sikte på unge i aldersgruppen 16 til 19 år. Samtidig har vi testet den på fokusgrupper som befinner seg både i en yngre og eldre aldersgruppe. Vi erfarer at de ulike kapitlene evner å sette fart i refleksjoner og samtaler. Og det er også hovedmålet.

Samtidig ønsker vi at mennesker som driver ungdomsarbeid skal finne boka relevant. Ikke bare fordi den kan brukes som studieopplegg for unge, men også fordi den kan gi innsikt i hva unge lurer på. Derfor kan det brukes til både selvstudier og til bibelgrupper.

Det er også laget introduksjonsvideo til hvert kapittel. Vi skal også tilgjengeliggjøre den for studiestøtte fra K-stud og vi vil lage podkast som tar opp temaene til hvert kapittel. Videre ønsker vi å svare på spørsmål og refleksjoner som dukker opp underveis. Derfor er det bare å dele dem på Instagram under taggen #bibelspørsmål.

Boka lanseres 1. juni, men kan forhåndsbestilles nå ved å sende epost til post@israelsmisjonen.no.

«Gjennom korte lettleste kapitler er boken en god inngangsport til refleksjon og samtaler rundt grunnleggende spørsmål om den kristne troen. Spørsmålene som tas opp er relevante for det praktiske kristenlivet, og er derfor ikke forbeholdt spesielt interesserte, men alle kristne».

Aase Victoria Wangen, redaktør i iTro.no
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s