GoPro og SoMe

Video blir viktigere og viktigere i profilering og markedsføring. Innhold vil alltid være det viktigste for å få til salg, men brukerne stiller stadig større krav til presentasjonen. I denne artikkelen gir jeg deg noen nyttige tips til hvordan en kan bruke GoPro-produkter til å raskt sette sammen pene videoer.

1. Hvilken GoPro skal jeg kjøpe?

Før vi dykker nærmere inn i GoPro-verdenen vil jeg bare understreke én ting; Dersom du er på jakt etter et actionkamera generelt, er det ikke sikkert at GoPro er det beste for deg. Det kommer an på ditt budsjett og hvilke funksjoner du ser etter. Yi sitt 4k actionkamera er kanskje den aller beste investeringen dersom du ønsker den beste kvaliteten til rimelig pris. Den leverer i stor grad på samme nivå som de beste GoPro-modellene, men koster bare omkring 2000 NOK.

Når du likevel har bestemt deg for GoPro og du lurer på hvilken du skal velge, er det litt opp til hvilke krav du stiller. Dersom du har mye penger du gjerne vil få brukt, er det bare å samle dem sammen og gå for det nyeste og dyreste, nemlig GoPro Hero 8. Men som regel kan det være mye å hente ved å velge én generasjon eldre. Det gjelder ikke minst når det kommer til GoPro Hero 7, hvor det ikke er stor forskjell mellom generasjonene til din vanlige bruk. Men hvilken skal du velge av de 3 utgavene i generasjon 7?

GoPro Hero 7 har 3 versjoner, White, Silver og Black. White er den rimeligste og Black er den dyreste. Det er også store forskjeller mellom versjonene. GoPro White kan bare filme i en oppløsning på maks 1080p, mens de andre to kommer opp på 4k. GoPro White og Silver har standard stabilisering og to mikrofoner, mens GoPro Black har HyperSmooth og tre mikrofoner. Den svarte stabiliseringen er så god at en nesten ikke trenger en Gimbal (men bare nesten).

Dersom du virkelig ønsker et kamera som leverer høy kvalitet og gir deg mange alternativer, velg GoPro black. Det er så stor forskjell i performance at det er verdt å bruke 1000 NOK mer på den versjonen. Men dersom du trenger det til SoMe-produksjon, holder det rikelig med GoPro White. Det er også den jeg selv bruker, og den har virkelig overrasket meg. Selv om oppløsningen er litt lav, bruker en sjeldent mer en 1080p i videoer på Facebook eller Instagram. Videre må jeg skryte over lydkvaliteten. Mikrofonene gjør en eminent jobb i å redusere støy og få frem stemmer.

En kortsnutt fra et prosjekt i Jerusalem. GoPro 7 White og Hohem isteady Pro 2.

GoPro-Apper

Fordelen med GoPro, er at en har en rekke gode apper som kan gjøre videoproduksjonen til en lek. En bør selvsagt laste ned GoPro-app for å styre og operere kameraet under filming, men en bør også laste ned appen Quick for å kunne redigere og produsere en video på rekordtid. Der er mange gode presets og muligheter for effekter, som tar lang tid å skape manuelt. I tillegg får en tilgang til en rekke låter som en kan bruke. Noen er dessverre uten lisens, så det kan være lurt å ha lastet ned noen fra Soundstripe, Facebook Soundcollection eller lignende.

Det beste med disse appene er likevel at de kommuniserer svært godt med iPhone. En rekke andre apper klarer ikke å kommunisere like godt med telefonen og andre apper (som OneDrive, Google Disk, Instagram, Facebook, osv.). Det gjør at hele prosessen går lynsraskt og uten noen irritasjonsmomenter. Dessuten kommer Quick også som Desktop App.

Tilbehør?

Selv om GoPro 7 Black har god stabilisering, ville jeg investert i en gimbal. Her er det også mange alternativ. Mitt rimelige, men overraskende gode, tips er å kjøpe Hohem isteady pro 3 via Ebay eller Amazon. Selv har jeg Hohem sin 2. generasjon, og den er leverer virkelig varene kombinert med standard stabilisering fra GoPro7 White. Nå finnes det likevel svært mange alternativ her. Mitt forslag er, prøv deg og spør deg frem. De aller fleste butikker kan ordne en demoversjon og det finnes alltid noen som har noe som en kan prøve.

Jeg håper det var noen ålreite tips å ta med seg. Så er det bare å komme seg ut og filme.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s